Al doilea an de Școală după Școală

Suntem în al doilea an școlar alături de comunitățile din Vrancea și Galați. Programul Școală după Școală a fost pregătit încă de astă vară, pe baza lecțiilor și bunelor practici desprinse din primul an de implementare a proiectului. În a doua jumătate a lui septembrie acesta a debutat în toate cele 4 școli.

Obiectivele de învățare sunt diferite și adaptate la fiecare context. Astfel, elevii din ciclul primar consolidează competențele de bază de citire, scriere și calcul. Elevii din ciclul gimnazial se orientează către competențele verificate în evaluăriile naționale și își actualizează achizițiile începând chiar de la cele corespunzătoare clasei a Va.

La Școala Emil Gârleanu, pedagogii au găsit în acest program oportunitatea unui timp suplimentar pentru a personaliza și mai mult învățarea conform cerințelor educaționale speciale ale elevilor. Aceștia au acum mai multe activități și mai multă supervizare din partea adulților, mai ales în absența sprijinului părinților, mulți dintre ei cu posibilități reduse.

Am mobilizat inclusiv resurse suplimentare și cadrele didactice din proiect au avut acces la un program de formare și mentorat susținut de profesioniști în educație în cadrul unui proiect special dedicat lor, implementat de către Asociația pentru Participare Civică.

Avem încredere că începem un an cu noi progrese prin care să ducem cât mai departe potențialul fiecărui copil, în ciuda mediului defavorizat din care provine.

Sursa: Activitate Școală după Școală la Galați
Taguri
Scoala dupa Scoala
scolari mari
scolari mici