Campanie pentru reîntoacere la școală

Începutul toamnei ne-a găsit vorbind despre educațieîn comunele Tănăsoaia, Ploscuțeni și Boghești. Alături de partenerii noștri din Consiliile locale, am căutat să ne întâlnim cu acele familii care au dificultăți și provocări în creșterea copiilor, fie pentru că au resurse puține, fie că nu au acces adecvat la informație. Am vorbit cu aceste familii despre beneficiile educației și am ajuns la copiii care nu sunt încă înscriși în sistemul de învățământ.Campania noastră și-a propus să îi ajute pe aceștia să se înscrie sau, acolo unde era cazul, să se reînscrie la școală.

Unii părinți au venit către noi, în școlile partenere în care profesorii i-au primit cu bune intenții. În alte cazuri, am mers noi în gospodării, în sate mai apropiate sau mai depărtate de de drumurile județene sau de cele intens circulate precum Feldioara, Galbeni, Călimăneasa, Costișasau chiar Costișa de Sus, Covrag sau Chițcani, Prisecani, Bichești, Bogheștii de Sus, Iugani sau Plăcințeniși Argea.

Dorinte

 

Prin aceste întâlniri am îndreptat copiiicare nu erau înscriși în sistemul de învățământ către consilierul educațional din comuna respectivă pentru a beneficia de servicii personalizate și specializate în cadrul proiectului nostru. Părinții acestora au fost informați privind riscurile neparticipării la educație sau a unei participări scăzute, dar și beneficiile și îmbunătățirile în situația socială și economică a celor care parcurg întregul învățământ obligatoriu. Ne-am propus ca vestea proiectului să ajungă pe tot teritoriul comunelor partenere, indiferent cât de depărtat de centrul de comună este un cătun sau altul. Iar vestea cea mai importantă, dătătoare de speranță și energie este că DORINȚELE MARI se împlinesc învățând de mic!

Taguri
educatie cu blandete