Cum am început toamna în Ploscuțeni și Boghești

La început de an școlar, ne-am bucurat să ne revedem cu copiii curioși și năzdrăvani pe care i-am cunoscut în școlile de vară din Ploscuțeni și Boghești. Prilejul revederii ne este dat de continuarea activităților de învățare împreună prin ateliere de limbi străine.

Primele cuvinte într-o limbă străină sunt doar unul dintre obiectivele de învățare. Fără să își dea seama, preșcolarii noștri învață să comunice mai bine unii cu alții, să realizeze sarcini împreună sau își consolidează obiceiurile de igienă.

Pentru familiile lor, acesta este un sprijin binevenit, hrana și materialele didactice primite fiindu-le de mare ajutor. Deși sunt familii cu mulți copiii și cu resurse puține, și-au luat angajamentul de a susține participarea copiilor la aceste activități, conștienți fiind de câștigurile și progresele înregistrate.

Sâmbătă, 12 octombrie, echipa de proiect a IRESIS, alături de profesori, copii și părinți, a inițiat o acțiune voluntară de înfrumusețare a grădiniței. O curte mai frumoasă, cu spații pentru flori îngrijite și o pensulă de vopsea proaspătă au adus voie bună și un mediu prietenos în comunitatea din Ploscuțeni. Ne dorim ca astfel de întâlniri să fie repetate de membrii comunității locale și îi vom inspira în acest sens și pe viitor!

Ateliere de limbi străine pentru preșcolari
Taguri
prescolari
ateliere de limbi straine