Educația parentală – oferirea de principii cheie pentru părinți

Activitățile derulate de către formatorul ateliere parentale au pornit, în luna februarie 2021 de la nevoia părinților de a spori înțelegerea în familie oferindu-le acestora tehnici concrete prin care să poată acorda mai multă atenție copilului, să creeze relații între copilul cu dizabilități și frații/surorile lui, să petreacă timp de calitate în familie, să fie mai eficienți și mai relaxați.

Pe lângă schimbul de informații și soluționarea problemelor concrete, atelierele de educație parentală au devenit și un context în care părinții s-au putut exprima liber, s-au putut deschide și s-au simțit înțeleși.

Atelierele au fost concepute astfel încât să ofere părinților principii cheie care îi vor ajuta să înțeleagă mai bine nevoile copiilor și să dezvolte o relație de atașament sigur cu copiii lor, într-o formă ușor de asimilat și într-un context suportiv. O astfel de relație este baza dezvoltării la copii a empatiei, stimei de sine, relațiilor bune cu adulții și copiii, a abilității de gestionare a emoțiilor, a bunătății și blândeții.

Educația parentală – oferirea de principii cheie pentru părinți