Excursii de vară pentru elevii din Tănăsoaia, Boghești și Ploscuțeni

Vara le-a adus elevilor din școlile proiectului multe amintiri frumoase, iar unele dintre acestea sunt legate de excursiile de descoperire organizate în luna august la Iași. Traseul a fost lung, dar presărat cu momente interesante.

Scoala vietii

Cea mai importantă oprire a fost la Palatul Culturii din Iași. Dimensiunile remarcabile ale clădirii și stilul arhitectonic au produs o impresie puternică asupra elevilor. La momentul construcției sale, turnul de 55 m era cel mai înalt din oraș.

Scările monumentale de la interior, din marmură de Carrara, au trezit uimire, dar și oportunitate foarte bună pentru fotografii.

Inițial, Palatul a fost unul Administrativ și de Justiție. Din anul 1955 el a dobândit un rol cultural. Acum, găzduiește Complexul Muzeal Național Moldova, din care elevii au vizitat mai multe muzee.

Prima oprire a fost în Muzeul de Istorie a Moldovei unde săbiile și armurile bine păstrate au atras atenția tuturor.

Următoarea explorare a fost făcută în Muzeul Științei și Tehnicii, prin instrumentele de muzică mecanică, precum cutiile și ceasurile muzicale, simfonioane și polifoane, piane mecanice, patefoane și gramofoane. Expoziția „RetroTehnica” le-a oferit elevilor vrânceni o călătorie prin momentele importante ale evoluției domeniilor tehnice: orologerie, fotografie și cinematografie, electricitate, telegrafie, telefonie, radio și calculatoare.

Muzeul etnografic, prin exponatele sale, le-a vorbit elevilor despre sărbătorile și despre viața de zi cu zi din mediul rural tradițional moldovenesc, aducându-i mai aproape de poveștile bunicilor prin imagini și obiecte vechi.

Călătorii noștri s-au bucurat de ospitalitate și mâncare bună la cantina Mitropoliei Moldovei, iar în drumul lor au vizitat și Mânăstirea „Movila lui Burcel” de la Miclești, Vaslui. Lecțiile de istorie au căpătat o nouă imagine la Statuia lui Ștefan cel Mare de la Podul Înalt.

Echipa IRESIS a reușit să ofere elevilor o experiență unică de cunoaștere a frumuseților culturale și naturale ale zonei și să imprime valori precum prețuirea pentru frumos și știință, cunoașterea trecutului și cultivarea bunei credințe.

Excursie la Iași pentru elevii din Boghești, Tănăsoaia și Ploscuțeni
Taguri
excursii
activitati extrascolare
scolari mari
scolari mici