Preșcolarii din Ploscuțeni își formează obiceiuri de viață sănătoasă

Cum se dezinfectează o rană, cum se aplică un pansament? Care sunt părțile corpului și ce produse folosim pentru curățarea lor? Cu ce obiceiuri sănătoase plecăm din grădiniță și cum le cultivăm pe termen lung?

Acestea au fost primele teme ale școlii de vară din august pentru preșcolarii din Ploscuțeni. Iar la final, pachetul de igienă și sănătate oferit i-a ajutat pe părinți să continue exersarea și să întărească deprinderile dobândite.

Cunoașterea și aprecierea mediului înconjurător a fost următoarea temă a preșcolarilor. Au drumețit împreună și au folosit creativ conurile, frunzele, pietricelele și alte materiale colecționate din pădure. Prin jocuri și timp împreună, și-au însușit reguli de grup sau au învățat despre posibilități de reciclare.

Părinții și-ar dori mai multe întâlniri între ei și discuții despre practicile bune de creștere a copiilor. Și-au comunicat nevoia de a fi sprijiniți în a învăța cum să reacționeze la provocările pe care cei mici le lansează constant. Ne bucurăm să le răspundem că vor avea o astfel de oportunitate în sesiunile de educație parentală realuate în această toamnă, odată cu începerea anului școlar.

Importanța comunicării cu copilul, a răbdării și timpului acordat acestuia, precum și activitățile părinți - copii au fost învățămintele pe care cei mari și le-au luat din școala de vară.

Școala de vară în Ploscuțeni
Taguri
prescolari
scoli de vara
scolari mici