Programul de tip Școală după școală și consilierea școlară au demarat!

În toate școlile proiectului noul an școlar a adus noi activități pentru elevi. Cu ajutorul cadrelor didactice, echipa de proiect a identificat copiii cu nevoie de mai mult sprijin și mai multă îndrumare. Profesorii din program au evaluat cunoștințele acestora și îi sprijină acum în a recupera acolo unde au acumulat decalaje. Este un program preventiv pentru a reduce riscul de rezultate școlare scăzute pe termen mediu și lung. 

Ore suplimentare de după-amiază de matermatică și limba română primesc 132 de elevi, jumătate din ciclul primar și jumătate din ciclul gimnazial. Acestea sunt însoțite de o masă caldă și pachete de rechizite. 

Un mediu sigur, cald, structurat în care elevii pot lucra și învăța suplimentar va contribui la o satisfacție mai mare a acestora legată de școală și la rezultate îmbunătățite. Așteptăm cu interes să vedem la următoarele evaluări de parcurs în ce fel au fost utile aceste eforturi suplimentare depuse de cei mici, de școala și familiile lor. 

Programul de tip Școală după școală și consilierea școlară au demarat!

Aceste sesiuni sunt însoțite de consiliere școlară acordată elevilor și părinților. În fiecare școală au fost realizate întâlniri cu părinții copiilor care vor beneficia de servicii de consiliere și cu profesorii/învățătorii de la clasele acestor copii, întâlniri al căror scop a fost prezentarea către părinți, în detaliu, a ceea ce înseamnă activitatea de consiliere școlară, prezentarea rolului consilierului școlar, a beneficiilor ședințelor de consiliere atât asupra copiilor cât și asupra școlii și a familiei. 

Părinții își doresc să discute cu personal specializat pentru că în niciuna dintre școlile partenere nu există, la nivelul școlii, un consilier școlar propriu.