Și părinții merg la Școală!

Prin organizarea Atelierelor de educație parentală în cadrul proiectului am urmărit să aducem părinții mai aproape de Educație, să-i introducem în lumea multicoloră și plină de provocări a vieții de elev.

Părinții s-au întors timid la băncile școlilor, la atmosfera încărcată de emoții a vieții de învățăcel.

Prin Atelierele  organizate ne-am propus să sprijinim dezvoltarea relațiilor dintre părinți și copii prin încurajarea comportamentelor de sprijin ale părinților și modificarea comportamentelor neproductive sau vătămătoare.

Intervenția este una pe termen lung, derulându-se pe tot parcursul proiectului și include aspect de informare privind drepturile copiilor, responsabilitățile parentale, nevoile copiilor.

Părinții noștri participanți la Ateliere sunt persoane cu care s-a putut dialoga în mod constructiv. Este de apreciat faptul că aceștia au fost foarte interesați de studiile de caz, aplicațiile practice și proiectele individuale și de grup.

Atelierele au fost concepute astfel încât să ofere părinților principii cheie care îi vor ajuta să înțeleagă mai bine nevoile copiilor și să dezvolte o relație de atașament cu copiii lor, într-o formă ușor de asimilat și într-un context suportiv. O astfel de relație este baza dezvoltării la copii a empatiei, stimei de sine, relațiilor bune cu adulții și cu alți copii, a abilității de gestionare a emoțiilor, a bunătății și blândeții.

Prezentările în cadrul Atelierelor au fost presărate cu filmulețe având ca scop motivarea părinților de implicare pozitivă în dezvoltarea cognitivă și socio-emoțională a copiilor, receptivitatea și toleranța crescută la problemele cu care se confruntă copiii, formarea deprinderilor de exprimare corectă a emoțiilor, de comunicare asertivă a propriilor emoții și nevoi, înarmarea părinților cu tehnici de gestionare a situațiilor de criză.

Învață să surâzi.

Privește cu interes constructiv către lucruri și cu prietenie către Oameni!

Și părinții merg la Școală!